Reisetips

På flyreise med kjæledyret.

Det er mange som har behov for ta med hunden, katten eller andre kjæledyr flyturen – og da er det noen ting man må tenke på før man booker reisen.

Først og fremst så bør du undersøke mulighetene for å reise med dyr til de ulike flyselskapene. På hjemmesidene til flyselskapet vil du finne informasjon om burstørrelse, vekt, pris og eventuelt strekninger hvor man ikke kan ha med seg kjæledyr.

Vårt tips er uansett og alltid sjekke med flyselskapene per telefon og ikke stole 100% på nettsidene.

– Norwegian

– Widerøe

– SAS

Her finner du også  informasjon om hvilke bur som er godkjent for flyreise og du vil se at ikke alle har samme størrelseskrav. Videre er det foskjellige krav til bur i kabin og i lasterom. Et krav alle flyselskapene har til felles er at burene må være IATA-godkjent. IATA-reglene kan du lese mer om her (engelsk) www.iata.org 

Velg flyselskap og avgang som er til det beste for kjæledyret ditt!

Man har to alternativer når man reiser med dyr, man kan enten ha dyret med seg i kabinen eller i lasterommet. Det er gjerne hunder som er så store at de må benytte lasterommet. De får da som regel et eget «rom» hvor buret skal bli spent fast, og det skal være samme trykk og temperatur i lasterommet som i kabinen. Det kan være greit å nevne til de kabinansatte når man går på flyet at man har hunden sin i lasterommet, at man vil vite at temperaturen er som den skal og at hunden trygt plassert.

Utover det bør man passe på at reisen blir så komfortabel som mulig for hunden. Pass på at hunden din har vann, gjerne et teppe i buret som den kjenner til fra før av, eller andre trygge gjenstander som kan gjøre at hunden din har en mer behagelig reise. Du må ikke ha mange løse gjenstander i buret, tenk på at det skal være trygt for dyret, selv ved turbulens.

Øv med buret hjemme

Øv også på at kjæledyretdyret skal være i buret sitt hjemme så det blir mindre uvant når flydagen kommer. (Du bør venne hunden til bur fra den er valp uansett om du skal fly eller ikke – på fremmede steder eller i bil vil buret da fungere som en trygt sted). Dyret skal se på buret som et hyggelig sted å være, og det bør derfor bare være positive opplevelser i forbindelse med buret (ikke bruk bur som «straff»). Det anbefales å unngå lengre flyreiser, spesielt for dyr i lasterommet dersom det kan unngås. Du bør ikke fly med dyr som blir veldig nervøse av å være i bur og som da kan risikere å skade seg selv.

Beroligende midler?

Vurderer du å gi hunden noe beroliggende før reisen så er det noen ting du må tenke igjennom. Et bedøvet dyr kan få problemer med pust, puls og balansen. Det kan ha en motsatt virkning og heller gjøre reisen enda mer ubehagelig for hunden. Dersom dette er noe du vurderer bør du kontakte dyrlegen din for en konsultasjon før du bestiller reisen.

Vær ute i god tid!

Dersom man skal reise ut av landet må man huske at det krever mye forberedelser (kan ta omlag 6 måneder) da man må ha pass, mikrochip og de riktige vaksinene til dyret.

 

Hvilken størrelse på buret?

– Hunden skal kunne stå oppreist.

– Hunden skal kunne legge seg komfortabelt ned.

– Buret må være IATA-godkjent.

flybur

God tur!

Med vennlig hilsen,

iPet